۲۲ مهر ۱۳۹۷، ۸:۳۳

معاون رئیس‌جمهور:

تصویب لایحه «حمایت از زنان در برابر خشونت» مطالبه جامعه است

تصویب لایحه «حمایت از زنان در برابر خشونت» مطالبه جامعه است

همدان- معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: تصویب لایحه «حمایت از زنان در برابر خشونت» مطالبه جامعه است.

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار شامگاه شنبه در انتهای سفر یک‌روزه خود به استان همدان در جمع خبرنگاران در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه زنان و خانواده، گفت: واقعیت این است که با وجود فراز و نشیب‌ها؛  روند رو به رشدی از شاخص‌های مرتبط با زنان و خانواده در ایران همپای شاخص‌های توسعه اجتماعی بین‌المللی رخ داده و نشان می‌دهد که ایران رو به رشد بوده و پیشرفت‌هایی زیادی در حوزه‌های آموزش، بهداشت، خانواده، امید به زندگی، تحصیلات دانشگاهی، حوزه‌های ورزشی و غیره وجود دارد.

وی بابیان اینکه این پیشرفت‌ها به این معنا نیست که مشکلی وجود ندارد، گفت: روند رو به رشد و توسعه امیدوار کننده است و مفهوم آن این است که باوجود فضاسازی‌ها و مطالبات سنگین نسل جوان و نگرانی‌ها؛ دلایل زیادی وجود دارد تا نسبت به آینده امیدوارتر از پیش باشیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، گفت: همت مردم ایران نشان داده که در زمینه های مختلف در بهبود شرایط مؤثر هستند به خصوص در این موضوع با مشارکت زنان شاهد آن بوده ایم.

وی ادامه داد: در معاونت زنان و خانواده یک این اطلس با اطلاعاتی که اشاره شد تهیه‌ شده که این اطلس را بر اساس سرشماری سال ۹۵ به روز کرده و اطلاعات را روی شهرستان‌ها و استان‌ها پیاده کردیم.

ابتکار افزود: این اطلس مجموعه‌ای از آخرین اطلاعات وضعیت زنان در کشور است و به واسطه آن ابزاری مهم برای برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری ایجاد کرده ایم.

وی با بیان اینکه همه استان‌ها مکلف شده اند سند ارتقا وضعیت زنان و خانواده را مبتنی بر اطلاعات اطلس تدوین کنند تا در شورای برنامه‌ریزی استان تصویب شود، گفت: این اقدام حرکت به‌سوی بهبود وضعیت خانواده و زنان مبتنی بر یک برنامه و شاخص‌هایی تحت عنوان عدالت جنسیتی است که در ستاد ملی خانواده چهارچوب آن تعیین‌شده است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: هر دستگاهی باید حرکت خود را تعریف کند تا عقب‌ماندگی‌ها را در این سند جبران کرده و حرکت رو به رشد جامعه زنان ایران را تضمین کنیم.

وی در حوزه صیانت از حریم خانواده با توجه به سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، گفت: به‌طورکلی یک مجموعه سیاست‌های کلی درزمینه های مختلف جمعیت و خانواده‌ داریم که برای تقویت و تحکیم خانواده مدنظر است.

حدود ۲۷ درصد جمعیت زنان کشور تحصیلات دانشگاهی دارند

ابتکار بابیان اینکه در ستاد ملی زن و خانواده سندی تصویب و هفته گذشته در دولت نیز ابلاغ شد، گفت: این سند برای آموزش قبل و بعد از ازدواج جوانان است چراکه می‌خواهیم جوانان با آگاهی و مهارت‌های لازم وارد زندگی خانوادگی مشترک شوند تا به بهبود و اصلاح روابط کمک شود.

وی بابیان اینکه در حوزه قوانین حمایتی کارهایی خوبی انجام‌شده است، گفت: در حوزه قوانین حمایت کننده از خانواده؛ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان تصویب شد که قانونی پیشرو در چهارچوب شرع مقدس اسلام است و کمک می‌کند تا خانواده صیانت شود و بتوانیم خانواده و نسلی سالم داشته باشیم که البته امیدواریم شورای نگهبان با اصلاحاتی که مجلس انجام می‌دهد آن را برای اجرا ابلاغ کند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت نیز که در دست تدوین است برای حفظ و صیانت از خانواده مطرح شده و ضرورت پرهیز از خشونت در خانواده برای آن مطرح است که در مراحل نهایی خود در قوه قضاییه است و امیدواریم هرچه زودتر به دولت بیاید و به مجلس رفته تا قانون شود.

وی عنوان کرد: ازاین‌دست قانون‌ها در راستای تحقق سیاست‌های کلی خانواده مدنظر قرار گرفته و در حال پیگیری و اجرا است.

ابتکار با اشاره به جمعیت تحصیل‌کرده زنان کشور و اشتغال آن‌ها، گفت: روند رو به رشدی از زنان تحصیل‌کرده دانشگاهی دیده می شود به طوری که حدود ۲۷ درصد جمعیت زنان کشور تحصیلات دانشگاهی دارند در حالی که قبل از انقلاب این آمار کمتر از ۵ درصد بود و این نشان‌دهنده تحولات مثبت در جامعه و همت زنان برای حضور در اجتماع دارد.

هدایت بانوان تحصیل‌کرده به سمت حوزه کسب‌وکار و کارآفرینی

وی بابیان اینکه تحصیلات و سرمایه انسانی اگر با جهت‌گیری اشتغال و کسب‌وکار نباشد درنهایت برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کاربرد نخواهد داشت، گفت: هدف آن است که این سرمایه‌گذاری را به یک نتیجه مطلوب برسانیم به طوری که هدف دولت هدایت بانوان تحصیل‌کرده به سمت حوزه کسب‌وکار و کارآفرینی است.

وی با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید در کنار آموزش‌های نظری به آموزش مهارت تخصصی بپردازند، گفت: در این صورت دانش‌آموز و دانشجو پس از فارغ‌التحصیلی علاوه بر علمی که فراگرفته یک‌رشته مهارتی در حوزه فناوری نو، صنایع‌دستی، هنر می آموزد تا بتواند از این مهارت در کنار تحصیل برای کار و کارآفرینی استفاده کند.

ابتکار گفت: باید مهارت‌های مرتبط با کسب‌وکار را تقویت کنیم که در این راستا دوره‌هایی در این حوزه برگزارشده و در استان همدان نیز آمادگی وجود دارد تا زنان جریانی از اشتغال را ایجاد کنند.

وی بابیان اینکه در حال حاضر دولت تسهیلات پایدار و فراگیر را از طریق سیستم بانکی با توجه به توجیه اقتصادی به شهر و روستانشینان پرداخت می‌کند، گفت: بانوان از کسب خانگی استقبال کرده اند چراکه درعین‌حالی که خانواده خود را اداره می‌کنند در فضای منزل به اشتغال و درآمد زایی می پردازند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بابیان اینکه مهارت‌های مرتبط با اینترنت می‌تواند در توسعه کسب‌وکار زنان روستایی و توان‌افزایی آنان مؤثر باشد، گفت: در بحث صنایع‌دستی، بومی و تولیدات روستایی نیز از زنان روستایی حمایت می‌کنیم.

وی گفت: کمک دستگاه‌های ذی‌ربط در این حوزه کلیدی است و امیدواریم در استان همدان با توجه به جمعیت روستایی این طرح‌های به‌خوبی اجرایی شود.

۷۰ درصد صنایع‌دستی ایران را زنان تولید می‌کنند

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه دسترسی به اینترنت و فناوری اطلاعات می‌تواند کمک کند تا زنان کسب‌وکار را در خانه خود شروع کنند، گفت: در گذشته وام ۳۰ میلیون ریالی قرض‌الحسنه برای زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شد تا برخی گرفتاری ها را برطرف کند اما بعدها متوجه شدیم خیلی از زنان از همین مقدار کم‌کار راه انداخته‌اند و راضی هستند و تقاضای تسهیلات بیشتر دارند که بر این اساس در حال رایزنی با بانک‌ها هستیم تا درخواست ها اجرایی شود.

وی بابیان اینکه امروز بخش عمده‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان توسط دختران تحصیل‌کرده مافعال شده و توسط همین دختران در حوزه‌های بازاریابی شبکه‌ای کارهای خوبی انجام شده است، گفت:  ۷۰ درصد صنایع‌دستی ایران را زنان تولید می‌کنند.

وی در خصوص برنامه ها برای تقویت سازمان‌های مردم‌نهاد نیز بابیان اینکه سازمان‌های مردم نهاد با باورهای دینی ما گره‌خورده‌اند، گفت: در کشور سمن‌ها با پیشینه فرهنگی و دینی ما عجین هستند و رشد خوبی داشته‌اند و با باورهای دینی همچون خیریه‌ها هم سو هستند که خیلی باارزش است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: امروز سمن‌هایی که در کشور فعال هستند موضوعاتی را در دستور کار خود در حوزه زنان، محیط‌زیست و غیره قرار می‌دهند که برای جامعه بسیار مفید است.

وجود ۴۰۰ تشکل مردم‌نهاد ثبت‌شده در همدان 

وی بابیان اینکه در استان همدان حدود ۴۰۰ تشکل مردم‌نهاد ثبت‌شده که ۲۰۰ سمن فعال است، گفت: نشستی با این سمن‌ها برگزار شد که نشان می‌داد باانگیزه معنویتوانایی انجام کارهای مهم را نیز دارند و خوشبختانه در حال انجام کارها نیز بودند.

ابتکار بابیان اینکه در حوزه خانواده طرح گفتگوی ملی خانواده را به‌عنوان یک طرح در راستای توجه به اختلال گفتگو و ارتباطی خانواده‌ها دنبال می‌کنیم، گفت: متأسفانه امروز در بین اعضای خانواده گفت‌وشنود نیست و این مسئله به نسل جوان و خانواده آسیب می‌رساند لذا به دنبال آن هستیم این طرح توسط دانشگاهیان به نتیجه برسد که انجمن ملی جامعه‌شناسی ایران در این حوزه کار می‌کند.

کد خبر 4429282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha